Over ons

‘Het Wapen van Leeuwarden’ is al sinds het begin van de 20e eeuw een begrip in Leeuwarden.

Voor zover wij konden nagaan is ‘Het Wapen van Leeuwarden’ vanaf 1918 tot 1982 onder andere uitgebaat als Hotel-Café-Biljard en Petit Restaurant. Tussen 1975 en 1980 heeft vanwege achterstallig onderhoud een verbouwing plaats gevonden, waarbij onder andere nog steenkool uit de kelder moest worden verwijderd.

In het begin van 1982 heeft de laatste eigenaar ‘Het Wapen van Leeuwarden’ verkocht aan de Grolsch Bierbrouwerijen. In mei 1982 heeft Grolsch de familie Eisma bereid gevonden om ‘Het Wapen van Leeuwarden’ te huren. Op 14 oktober 1982 was de officiële opening van de nieuwe zaak, met als uitbater Martin Eisma.

‘Het Wapen van Leeuwarden’ werd steeds bekender als een mooi authentiek bruin café, waar ook zeer goed geluncht en gedineerd kon worden. Door het toenemende aantal gasten die er wilden lunchen en dineren, en de sterke toename van gasten die hun bruiloftsfeest, nieuwjaarsborrel en familiefeestje hier vierden werd de bestaande keuken weldra te klein. In 2000 werd er een uiterst moderne keuken gerealiseerd op de tweede verdieping. Waardoor lunches, diners en partijen mogelijk werden.

Tevens is ‘Het Wapen van Leeuwarden’ een erkend Leerbedrijf voor stagiaires in de keuken, het café en het restaurant.

Na de renovatie van het Wilhelminaplein, die gereed was in 2012 heeft ‘Het Wapen van Leeuwarden’ een deels overdekt terras met 60 zitplaatsen gekregen. Het gedeelte met de 30 overdekte zitplaatsen kan verwarmd worden, waardoor er het gehele jaar door van het terras kan worden genoten.
Vanaf het terras heeft men namelijk een fantastisch uitzicht over het prachtige Wilhelminaplein, het nieuwe Fries Museum en op vrijdag de week markt.